Velikonočna delavnica
metulji, pirhi in cekarčki

kreativna delavnica

Končno je prišla pomlad in po zimskem spanju se je narava prebudila v nov življenjski ciklus, ki se je začel s spomladanskim enakonočjem, 21. marca. Vzklile so prve rožice in drevesa so pognala popke, nekatera pa so se tudi odela v cvetje. Vrnile so se ptice in življenje je tako rekoč vstalo od mrtvih.

Pred nami je velika noč, ki je za vernike največji krščanski praznik, ko Kristus simbolično vstane od mrtvih. Velika noč je bila na Slovenskem in tudi drugod po svetu vedno tudi pomladni praznik, ki je tesno povezan s šegami in navadami ter verovanji. Tako za veliko noč krasimo stanovanje, delamo butarice in pirhe, pečemo pletenice in zajčke ter podobno. Pri ustvarjanju uživajo tudi najmlajši, ki se pridružijo staršem pri barvanju in okraševanju pirhov ter pri peki slastnega peciva.

POVEZAVA Preberite si članek na  portalu MojDom

Ključne besede: kreativne delavnice, kreativna delavnica, dekoracija, velika noč, gospodinjski nasveti, iz pirhov, pirhi

Več informacij najdete v knjigi Maje Matilde Remic HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah.

HOBI USTVARJANJE – Naročite knjigo preko spleta in prihranite!