Aromatična kis in olje z dodatkom ekstravagantnosti

Aromatična kis in olje

Ustvarjalne ideje nimajo meja. Tako je tudi v kulinariki, saj si ljubiteljski kuharski mojstri pripravljajo kis in olje po svojem okusu ter s tem jedem dodajo še kanček ekstravagantnosti. Za pripravo uporabimo zelišča in začimbe…

V želji, da ima stanovanje svež in prijeten vonj, nekateri kupujejo neizmerne količine raznih pršil in umetnih dišav ter dišavijo prostore. Vendar ko vstopimo v tako stanovanje, takoj zaznamo nasilno odišavljenje zraka. Kemične spojine, ki so v osvežilcih prostorov, pogosto dražijo dihala in oči ter so tudi zdravju škodljivi alergeni. V takih prostorih se ne počutimo dobro, zato se jih podzavestno ali zavestno izogibamo. Se vam je že zgodilo, da ste pobegnili iz trgovine, lokala ali taksija, ki je bil umetno odišavljen? Tisti, ki so ozaveščeni, uporabljajo naravne dišave in naravna eterična olja, ki so namenjena za odišavljenje prostorov in so tudi dodatek masažnim oljem in kopelim ter primerna za aromaterapijo. Dišavljenje pa ni dovolj, za svež vonj stanovanja je treba narediti veliko več.

POVEZAVA Preberite si celoten članek na  portalu MojDom

Ključne besede: kreativne delavnice, kreativna delavnica, gospodinjski nasveti, aromatični kis, aromatično olje

Več informacij najdete v knjigi Maje Matilde Remic HOBI USTVARJANJE, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah.

HOBI USTVARJANJE – Naročite knjigo preko spleta in prihranite!